Жители на Перник масово се оплакват от много големи сметки за

...
Жители на Перник масово се оплакват от много големи сметки за
Коментари Харесай

Перничани получават по-големи сметки за вода

Жители на Перник всеобщо се оплакват от доста големи сметки за вода на фона на водния режим, оповестява struma.bg. Според недоволните въздухът в тръбите, изтласкван от водата при стартирането ѝ, също върти водомерите.

От локалното ВиК сдружение обаче прецизират, че по-големите суми били поради изравнителните сметки, които хората са получили вкупом. А това е станало, тъй като инкасаторите не са посещавали адреси, с цел да засичат показанията на водомерите. Вместо това те начислявали сметките на база ползване от предходни интервали.

Заради това новият началник на ВиК-Перник Борислав Иванов е освободил шефката на отдел „ Инкасо “ и е назначил нова. Предвиждало се и среща с инкасаторите, на която би трябвало да бъде разисквано по какъв начин в къси периоди да бъдат засечени всички водомери в Перник.

В близкото село Ярджиловци пък се оказало, че 700 същи нямат водомери. Такива не били поставени от ВиК дружеството след построяването на нов тръбопровод за селото, който да го свърже с язовир „ Студена “. Борислав Иванов се бил срещнал с кметицата Росица Лазарова и са се договорили водомери да бъдат инсталирани на всички семейства в най-кратък период. Вече били сложени 20.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР